20230717_185510

Voeding

Variaties voor een volwaardige diner voor een gemiddelde volwassen man met een lengte van 180 cm en gewicht van 80 kg met een zittend beroep die dagelijks een half uur matig intensief beweegt (wandelen - fietsen)

Variatie 1: (vegetarische)Mexicaanse volkoren wrap

  • 3 kleine volkoren wraps
  • 3 theelepels crème fraise
  • 1 teentje knoflook + ½ ui + ½ rode peper
  • 75 gram zwarte bonen + 75 gram kidneybonen
  • 2 tomaten + 1 eetlepel tomaten puree
  • ½ rode paprika
  • ½ avocado
  • 1 theelepel paprika poeder + 1 theelepel komijnzaad
  • 50 gram gemengde salade

Bereidingswijze

1.Fruit de ui, knoflook en rode peper in olijfolie.
2.Snij de paprika in kleine blokjes en voeg dit toe.
3.Blender de tomaat met de tomatenpuree, komijnzaad en paprikapoeder en voeg het toe.
4.Lek de bonen uit en voeg de bonen toe. En laat alles een paar minuten sudderen.
5.Verwarm de wrap, besmeer het met crème fraise, doe er een paar plakjes avocado op en een handje gemengde salade. En schep hier de warme ingrediënten overheen.

energie 1050 kcal  I  eiwitten 48 gram  I  koolhydraten 140 gram  I  vet 14 gram

 

Variatie 2: Paella met bloemkoolrijst, kip en zalm

 

  • 50 gram risotto of paella rijst
  • 50 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram kipfilet + 50 gram zalmfilet
  • 50 gram kikkererwten
  • 25 gram chorizo
  • 1 teentje knoflook + ½ ui + ½ rode peper
  • 1/5 courgette + ½ paprika
  • 2 tomaten + 1 theelepel tomatenpuree
  • 1 portie saffraan + 1 theelepel paprika kruiden
  • ½ theelepel vis- en kip kruiden + ¼ citroen + ½ theelepel tijm
  • ¼ bouillonblokje

Bereidingswijze

1.Fruit de ui, knoflook en rode peper in olijfolie.
2.Snij de kip, vis en chorizo in kleine blokjes. Kruid de kip met kipkruiden en de vis met viskruiden, peper en tijm en besprenkel het met citroensap. En voeg dit toe.
3.Snij de paprika en courgette in kleine blokjes en voeg dit toe.
4.Blender de tomaten met de tomatenpuree, paprikapoeder en saffraan.
En voeg dit toe.
5.Voeg de risotto of paella rijst en bouillonblokje toe en giet er wat gekookt water overheen, zodat de rijst onder water staat.
6.Laat de paella rustig pruttelen en voeg na een kwartier de bloemkoolrijst en kikkererwten toe. Laat het nog even 5 a 10 minuten pruttelen en proef of de rijst gaar is.

energie 840 kcal  I  eiwitten 50 gram  I  koolhydraten 68 gram  I  vet 32 gram