meer plantaardig

Voeding

Minder vlees en meer plantaardig!

Vanaf de jaren 80 is al uitgebreid onderzoek gedaan naar de voordelen van meer plantaardig eten. Vandaag de dag komt steeds meer aan het licht welke voordelen dit daadwerkelijk oplevert voor onze gezondheid. Onder andere een:

  • gezondere darmflora
  • sterker immuunsysteem
  • gezonder cholesterol
  • gezonder gewicht
  • verminderde kans op kanker

De vezels, goede vetzuren en de flavonoïden-antioxidanten in plantaardige producten liggen hieraan ten grondslag.

Dus!

  • Eet één keer in de week geen vlees en vervang het door een extra portie groente, zoals; zwarte bonen of champignons
  • Besmeer wat vaker de boterham met pindakaas in plaats van de bewerkte vleeswaren
  • Vervang de boterham bij de lunch wat vaker voor een maaltijdsalade of groentesoep
  • Zet bij verjaardagen wat vaker een bakje ongezouten noten op tafel in plaats van de bewerkte worst

Daarom ben ik diëtist naast personal trainer!